Jenta bak bloggen Middager Lunsj Desserter Snacks & drikke Cupcakes & kaker

Sjokoladekake uten egg, melk og sukker

Jeg har en tendens til f lyst p sjokolade hele tiden, og fant nettopp ut at jeg ville lage sjokoladekake, uten verken ha egg eller melk i hus. Sukker har jeg, men unngr helst bruke det. Det skal sies at kaken ble i gummikonsistens (i alle fall mens den fortsatt er varm), og den smaker egentlig mest som pannekake med sjokoladesmak, men det er absolutt ikke noe jeg takker nei til! Regner med at kaken har blitt kald mens jeg skriver innlegget, s jeg kommer tilbake til konsistensen etterp.

F ingredienser var det i alle fall:

  • 1 dl hvetemel
  • 1 scoop skokoladeproteinpulver
  • 1 stor spiseskje kakaopulver
  • Kalorifri stning (brukte suketter som jeg lste opp i vann, fordi jeg er tom for sukrin)
  • Litt kaffe for smakens skyld


Bland sammen proteinpulver, kakao og mel, (og eventuelt stningen med mindre den skal blandes med vann) og tilsett deretter vannet. Smr en kakeform eller brdform (om man bruker kalorifri stekespray vil oppskriften inneholde rundt 100 kcal mindre) og hell oppi rra. Jeg varmet opp ovnen p 200 grader, og tok ut kaka nr den s ferdig ut. En ordentlig prve-seg-fram-kake med andre ord.

Kaka ble faktisk fantastisk god, og jeg har allerede spist havparten. Resten skal kjresten min f! Konsistensen ble gummiaktig, men p ingen negativ mte. I og med jeg laget s lite rre og stekte kaken i en brdform, ble ikke kaken mer enn 1 cm tykk. Ser for meg at det kan vre fantastisk lage mange slike og bruke det til en kake med mange lag. For vre laget p slump med s f ingredienser kan det vel ikke kalles annet enn en suksess!

Kaloriinnhold: I underkant av 500 kcal.



... Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits