Jenta bak bloggen Middager Lunsj Desserter Snacks & drikke Cupcakes & kaker

Sjokoladekake uten egg, melk og sukker

Jeg har en tendens til å få lyst på sjokolade hele tiden, og fant nettopp ut at jeg ville lage sjokoladekake, uten å verken ha egg eller melk i hus. Sukker har jeg, men unngår helst å bruke det. Det skal sies at kaken ble i gummikonsistens (i alle fall mens den fortsatt er varm), og den smaker egentlig mest som pannekake med sjokoladesmak, men det er absolutt ikke noe jeg takker nei til! Regner med at kaken har blitt kald mens jeg skriver innlegget, så jeg kommer tilbake til konsistensen etterpå.

Få ingredienser var det i alle fall:

  • 1 dl hvetemel
  • 1 scoop skokoladeproteinpulver
  • 1 stor spiseskje kakaopulver
  •  Kalorifri søtning (brukte suketter som jeg løste opp i vann, fordi jeg er tom for sukrin)
  • Litt kaffe for smakens skyld 
     


Bland sammen proteinpulver, kakao og mel, (og eventuelt søtningen med mindre den skal blandes med vann) og tilsett deretter vannet. Smør en kakeform eller brødform (om man bruker kalorifri stekespray vil oppskriften inneholde rundt 100 kcal mindre) og hell oppi røra. Jeg varmet opp ovnen på 200 grader, og tok ut kaka når den så ferdig ut. En ordentlig prøve-seg-fram-kake med andre ord. 
 

Kaka ble faktisk fantastisk god, og jeg har allerede spist havparten. Resten skal kjæresten min få! Konsistensen ble gummiaktig, men på ingen negativ måte. I og med jeg laget så lite røre og stekte kaken i en brødform, ble ikke kaken mer enn 1 cm tykk. Ser for meg at det kan være fantastisk å lage mange slike og bruke det til en kake med mange lag. For å være laget på slump med så få ingredienser kan det vel ikke kalles annet enn en suksess!

Kaloriinnhold: I underkant av 500 kcal. ... Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar
Malin Andrea, sunne matoppskrifter. Jeg har allerede gått ned ca. 25 kg, og publiserer oppskrifter, mattips og ellers ting om kosthold og trening som andre vil ha nytte av. Drømmen er en sunn og godt trent kropp! Snuser også på tanker om utdannelse i ernæringsfysiologi etterhvert.+ Legg meg til som venn

Søk i bloggenKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits