Jenta bak bloggen Middager Lunsj Desserter Snacks & drikke Cupcakes & kaker

Om meg

Malin, 19 år, Ålesund
Etter å ha gått ned pluss/minus 25 kg har jeg mange kreative matoppskrifter på lager. For min del er det kaloritelling som hjelper både for å gå ned i vekt og for å holde vekten, og derfor har jeg kontroll på innholdet i det meste av oppskriftene mine! På bloggen blir det mest oppskrifter, men av og til noen ord om tanker og om trening.

Vektnedgangen begynte jeg med i slutten av 2009. Da hadde jeg kjent på å være overvektig, eller i alle fall mye større enn de andre helt siden barneskolen. Grunnen til at personer går opp i vekt er mange, men jeg har ikke tenkt til å gruble så mye i hvorfor det skjedde akkurat meg. Når det kommer til barn og overvekt mener jeg at det ligger mye mer bak enn bare at "nugatti smaker godt." Fysisk helse gjenspeiler psykisk helse. Når jeg etter ungdomsskolen valgte Helse og Sosialfag lærte jeg etterhvert mye om ernæring og anatomi. Jeg sugde til meg som en svamp, og fikk både gode karakterer i ernæringsfagene i tillegg til at jeg begynte å forstå regnestykket til kroppen. Jeg forsto mye mer av kalorier, karbohydrater og fett, og forsto virkelig ikke hvordan folk klarte å gomle sjokolade samtidig som vi ble undervist i forkalkede årekanaler og hjerteinfarkt. I slutten av 2009, 3-4 måneder etter jeg begynte på videregående skjerpet jeg kostholdet totalt. I begynnelsen tillot jeg meg nesten ikke å spise. Den første måneden gikk jeg ned 6 kg, men hadde ikke spesielt god kontroll på kaloriinntaket, og det sier seg selv at dette ikke er sunt i lengden. Etterhvert klarte jeg 15 kg, deretter 18, så 20. Jeg har gått både opp og ned på veien, jeg har hatt lange uker med både mye mat og lite aktivitet. Styrketreningen har jeg ikke lagt spesielt fokus på før det siste året. Nå er det fullt kjør! Er det noe du lurer på er det bare å legge igjen en kommentar!

Før - Etter

Jeg fant et bilde der jeg var omtrent på det største. 83 kg. Jeg ble sjokkert over hvor stor jeg faktisk var. 

Dette bildet tok jeg i dag. På mitt største var kjolen stram. (Nei, det er ikke samme kjole som den på bildet over)
 


Herfra blir måle å opprettholde en sunn livsstil, trene mye styrke, oppnå synlige magemuskler innen 2012 er omme. Jeg vil stadig sette utfordringer for meg selv, og som det kakemonsteret jeg er blir det mye snadder på veien!

 

 

 

Matbloggtoppen26 kommentarer

siljeskyttern

28.03.2012 kl.18:37

Shit, det er utrolig bra! :)

Vebjørn

28.03.2012 kl.22:14

Ditta e vedlig bra, Malin! :D

Purren

28.03.2012 kl.23:57

Omg! O_o Helt utrolig!:D
stor forskjell!! bra jobba!!

Eilèn

29.03.2012 kl.22:54

Du eså fliiink!! Stolt over dej :D

Camilla

29.03.2012 kl.22:54

OMG Malin!! Fantistisk nydelig mage. Ej måpa seriøst når ej såg bilde. You look amazing ;D
Camilla: Tusen takk!
Eilèn: Takk duu :)

Kristine

30.03.2012 kl.13:24

Må bare si wow! Utrolig bra jobba :)

JDIY - En kreativ blogg

02.04.2012 kl.16:55

Imponerende!!
JDIY: Tusen takk! :)

Sunniva

03.04.2012 kl.21:23

Så utrolig flink du er! Inspirasjonskilde til tusen :-)
Sunniva: Tusen takk for det! :)

pingu

14.04.2012 kl.11:15

hei, fant ikke ut ved å leite på bloggen din når du begynte å gå ned i vekt? Og hvordan startet du?

Kjempeflott resultat :) :)
pingu: Heisann :) Jeg skal oppdatere innlegget. Startet helt i slutten av 2009 :) Skal som sagt oppdatere her og skrive litt mer detaljert senere :)

Tusen takk!

Tante LIse

18.04.2012 kl.22:34

Du er kjempeflink Malin og har laget et flott blogg.

AnnetteHelene

06.05.2012 kl.15:57

Helt utrolig :) du ser kjempe flott ut og er kjempe flink:)
AnnetteHelene: Tuusen takk! :)

Jeanett

09.05.2012 kl.05:32

Hvor mange kalorier spiser du per dag? og hvor mange kalorier synes du er en bra mengde om man veier 57 og skal ned 3 kg? er 160 høy, og trener styrke 6 ganger i uka, cardio rundt 5. Missforstå meg rett, er fornøyd, spiser godt og sunt nå, føler jeg? Men skal ha frem disse magerutene før sommeren! Ligger på rundt 1500-1800 kalorier om dagen. Noen dager kan det være på 1200 kalorier, men det er som regel kun søndager.
Jeanett: Jeg velger å ikke legge ut kaloriinntaket mitt her, rett og slett fordi det finnes ingen fasit på kroppen, og jeg vil ikke anbefale noen kalorimengde for noen. Jeg mener at folk må finne ut av selv hvilken mengde som passer for dem. Bloggen har jeg mest for å dele oppskrifter, og jeg skriver kaloriene slik at folk skal slippe å regne det ut selv. Som oftest har jo de fleste kontroll over næringsinnhold med tanke på sine egne matvaner, så jeg vil bare komme med tips om sunnere oppskrifter som jeg har funnet på :) Jeg har verken utdanning eller noe som tilsier at jeg skal legge meg opp i hvilke mengder andre skal trene eller spise :)

Dag Ivar Bostad

06.06.2012 kl.09:09

Hei Malin:) Som du sikkert skjønner er jeg broren til Mikke..Jeg og flere er i gang med å lage en bobybuilding og fitness side på nett og lurer på om vi kan bruke før og etter bilde av deg pluss innledningen din på vår side? Dette er en profesjonel side som skal konkurere med tilsvarende sider på nettet og vi vil gjerne bruke deg.
Dag Ivar Bostad: Hei Dag Ivar :) Selvfølgelig er det i orden.. Så spenndende! :)

Dag Ivar Bostad

07.09.2012 kl.20:38

Må bare si at jeg er utrolig imponert over det du har fått..tar av meg hatten(O

Caroline Sofie

23.01.2013 kl.21:33

Hei! Så fin blogg du har, kommer garantert til å følge med videre. Gøy at du er fra Ålesund du også!

Er imponert over hvor bra jobb du har gjort med vektnedgangen og å endre livsstil. Veldig inspirerende :D

-Caroline Sofie
Caroline Sofie: Heisann! Tusen takk for det. Er ikke ofte jeg hører fra andre herfra, Egentlig :) Kommer nok til å følge med din blogg også, ser jeg :) Tusen takk for fin kommentar!

Anisa ALi

27.05.2014 kl.13:36

Så fantastisk utvikling du har hatt! Stå på!

Skriv en ny kommentar
Malin Andrea, sunne matoppskrifter. Jeg har allerede gått ned ca. 25 kg, og publiserer oppskrifter, mattips og ellers ting om kosthold og trening som andre vil ha nytte av. Drømmen er en sunn og godt trent kropp! Snuser også på tanker om utdannelse i ernæringsfysiologi etterhvert.+ Legg meg til som venn

Søk i bloggenKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits