Jenta bak bloggen Middager Lunsj Desserter Snacks & drikke Cupcakes & kaker

Kampen mot menneskene er større enn kampen mot kiloene

Dette blir et veldig personlig innlegg som jeg egentlig tviler på å publisere i det hele tatt. Jeg gjør det likevel i håp om å høre erfaringene til dere som kikker innom her.

Jeg har gått ned 26 kg. Mange tenker at det er godt jobba og at man må være beinhard for å klare det. Ja - jeg har vært beinhard, men det er ikke fristelsene rundt som er vanskelige. Gruppepresset er det harde. Å aldri føle at man blir helt respektert for det man gjør. Å bli sett rart på fordi man har med tørre havregryn på skolen fremfor brødskiver. For å ikke ville ha spaghetti til middag. Hele tiden føler man at valget man har tatt sårer eller går ut over andre. Man må velge mellom å ha dårlig samvittighet ovenfor enten seg selv eller de rundt seg.

Jeg har alltid sett på det som tøft med de som står for sine egne ting. De som trosser andre for å få det slik de vil. Jeg føler meg som jenta med Pepsi max'en. Jeg føler at folk får dårlig samvittighet eller prøver å unnskylde maten sin i mitt nærvær. Det har gått fra å være noe jeg var stolt over til å bli noe som er utrolig vondt å føle på. JEG vet hvorfor jeg gjør det. Jeg vet hvordan det er å være den største i klassen, og slik føler jeg meg fremdeles.

Jeg respekterer andres valg på ulike måter på samme måte jeg ønsker at andre respekterer mitt valg. Så lebge det ikke går ut over andre økononisk, fysisk, psykisk. Om jeg teller kalorier, hva så? Om jeg plutselig vil spise en sjokoladeplate alene en dag, hvorfor skal folk kommentere det?

Jeg har fått sinnsykt mye positiv respons, mange ønsker hjelp fra meg. Jeg får nok ikke fram alt i et blogginnlegg, og det er ikke sikkert at noen kommer til å forstå hvor jeg vil hen. Men om bare èn person kunne kommentert og fortalt meg at de har opplevd det samme hadde det hjulpet utrolig mye. Jeg er lei av dårlig samvittighet og fokus på hva jeg gjør fremfor hvem jeg er.10 kommentarer

Andrea

04.05.2012 kl.18:44

Jeg forstår veldig godt hva du mener og hvordan du føler det, men jeg tror rett og slett man bare må gi menneskene man omgås tid til å bli vant med det. Etterhvert vil det nok være helt naturlig både for deg og dem.

Helene

04.05.2012 kl.21:01

Har hatt det på samme måten! Har selv gått ned 25 kg, og måttet tåle mange rare blikk og kommentarer på veien. Har en god stund nå gjort og spist akkurat det samme som vennegjengen, og hvor har det ført hen? Jo, flere kg opp på skalaen igjen =/

05.05.2012 kl.13:24

Får ofte høre at jeg er sær i matveien. Andre mener at jeg er kreativ i matveien, for de vet at jeg har reist jorda rundt og tatt med meg ideer hjem til måltider og snacks som ikke nødvendigvis involverer brødskive med brunost. Kommentarene gjør at jeg ALDRI har lyst til å bli med hjem til folk og spise om jeg blir bedt. Prøver å bli med samboeren min ca 50 prosent av gangene, ellers finner jeg på dumme unnskyldninger.

Skjønner heller ikke hva som er poenget med at andre skal blande seg inn. Nordmenn generelt har det kanskje litt for godt og for lite å henge fingrene i ? Takk forresten for kreative oppskrifter i bloggen din! Jeg setter pris på mennesker som tenker litt annerledes enn "alle andre".
Andrea: Ja, det kan hende det.. :) Det er jo 2,5 år siden jeg begynte, men det er klart at alle rundt meg nå venne seg til det også :)
Helene: Ja, det er viktig å gjøre det man selv vil, og ikke det alle andre vil! :)
Anonym: Jeg er helt enig med deg! Tusen takk for en fin kommentar! :)

Lill

08.05.2012 kl.17:04

Jeg blir inspirert av deg!
Lill: Tusen takk! Så hyggelig :)

Fresh Start

09.05.2012 kl.00:25

Der sa du det! Skjønner ikke hvorfor vi alltid må kritisere andre som tar sunne valg. Husker da jeg jobbet på sykehus for noen år siden, og det var kyllingsalat som fredagslunsj. Da måtte selvfølgelig en sykepleier, som satt og gomlet i seg kake, spørre hvorfor jeg ikke spiste mais. Hun kunne ikke skjønne at jeg droppet maisen! Husker jeg ble skikkelig irritert.. hehe.

Også må jeg si, bra jobba! Utrolig fin blogg du har! :)
Fresh Start: Haha, ja, jeg tror det alltid kommer til å være sånn.. Tusen takk for en fin kommentar! :)

Skriv en ny kommentar
Malin Andrea, sunne matoppskrifter. Jeg har allerede gått ned ca. 25 kg, og publiserer oppskrifter, mattips og ellers ting om kosthold og trening som andre vil ha nytte av. Drømmen er en sunn og godt trent kropp! Snuser også på tanker om utdannelse i ernæringsfysiologi etterhvert.+ Legg meg til som venn

Søk i bloggenKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits