Jenta bak bloggen Middager Lunsj Desserter Snacks & drikke Cupcakes & kaker

Sunnere boller



Ikke s fryktelig proteinrike, men i alle fall karbohydratreduserte! Helgekos p sitt beste.
  • 2,5 dl mandelmel
  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl ekstra lett melk
  • 3 spiseskjeer flytende margarin
  • 4 spiseskjeer sukrin
  • 1/2 pakke trrgjr
  • 1/2 ts kardemomme


Lunk melken og bland ut gjren. Tilsett flytende margarin, sukrin og kardemomme. Begynn deretter blande inn melet (mandelmel og hvetemel blandet) mens kjkkenmaskinen gr. La maskinen g til deigen er jevn. P grunn av mandelmelet er deigen ganske fast. Jeg satte den frst i bollen dekket med plast slik at den skulle heve til dobbel strrelse (ca 40 min), men jeg merket lite forskjell. Deretter trillet jeg ut 12 boller og satte dem p stekebrett. Jeg damphevet bollene (stekebrett opp en kaserolle med kokende vann) med et kjkkenhndkle over, og DA ble det liv likevel. Bollene hevet seg godt. La bollene steke p 240 grader i 5-7 minutter.

Selve prosessen er ikke s rask p grunn av all hevingen, men tro meg, det er verdt det. Fantastisk helgekos!

Kaloriinnhold: 1510 i hele deigen, og p 12 boller blir det ca 126 kcal.



3 kommentarer

AnnetteHelene

12.05.2012 kl.21:57

Herlighet, dette s nydelig ut:D
AnnetteHelene: Jaa, kjempegodt! :D

Cecilie Lykke

13.05.2012 kl.12:11

Mm :-)

Skriv en ny kommentar

hits