Jenta bak bloggen Middager Lunsj Desserter Snacks & drikke Cupcakes & kaker

Sunnere boller



Ikke så fryktelig proteinrike, men i alle fall karbohydratreduserte! Helgekos på sitt beste. 
  • 2,5 dl mandelmel
  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl ekstra lett melk
  • 3 spiseskjeer flytende margarin
  • 4 spiseskjeer sukrin
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts kardemomme


Lunk melken og bland ut gjæren. Tilsett flytende margarin, sukrin og kardemomme. Begynn deretter å blande inn melet (mandelmel og hvetemel blandet) mens kjøkkenmaskinen går. La maskinen gå til deigen er jevn. På grunn av mandelmelet er deigen ganske fast. Jeg satte den først i bollen dekket med plast slik at den skulle heve til dobbel størrelse (ca 40 min), men jeg merket lite forskjell. Deretter trillet jeg ut 12 boller og satte dem på stekebrett. Jeg damphevet bollene (stekebrett oppå en kaserolle med kokende vann) med et kjøkkenhåndkle over, og DA ble det liv likevel. Bollene hevet seg godt. La bollene steke på 240 grader i 5-7 minutter.

Selve prosessen er ikke så rask på grunn av all hevingen, men tro meg, det er verdt det. Fantastisk helgekos!

Kaloriinnhold: 1510 i hele deigen, og på 12 boller blir det ca 126 kcal.  



3 kommentarer

AnnetteHelene

12.05.2012 kl.21:57

Herlighet, dette så nydelig ut:D
AnnetteHelene: Jaa, kjempegodt! :D

Cecilie Lykke

13.05.2012 kl.12:11

Mm :-)

Skriv en ny kommentar




Malin Andrea, sunne matoppskrifter. Jeg har allerede gått ned ca. 25 kg, og publiserer oppskrifter, mattips og ellers ting om kosthold og trening som andre vil ha nytte av. Drømmen er en sunn og godt trent kropp! Snuser også på tanker om utdannelse i ernæringsfysiologi etterhvert.



+ Legg meg til som venn

Søk i bloggen



KATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits