Jenta bak bloggen Middager Lunsj Desserter Snacks & drikke Cupcakes & kaker

Har jeg funnet "kuren" på min egen diagnose?


Bildet er lånt herfra

Jeg har de siste 3-4 dagene fulgt dietten PSMF (Proteinsparende modifisert faste) for å komme skikkelig i gang med "clean eating" og for å slippe litt vann i kroppen. "Dietten" går hovedsaklig ut på å spise MYE protein og så lite karbohydrat og fett som mulig. Dette er også grunnen til lite kreative oppskrifter de siste dagene. 

Som noen av dere kanskje vet fra før av så har jeg diagnosen Fibromyalgi. Det er kort fortalt en diagnose med kroniske smerter og utmattelse. I kveld begynte jeg å tenke på at de siste dagene har jeg faktisk ikke vært noe dårlig i det hele tatt. Jeg har vært trøtt på grunn av et litt lavt kaloriinntak, men jeg har ikke hatt smerter. Jeg har spist ren mat, kjøtt, grønnsaker, vann og bær. Karbohydrater og fett (bortsett fra fettet i kjøttet og omega-3 kapsler, og karbohydratene i grønnsakene) har vært unngått. Så snart jeg kom hjem begynte jeg å søke opp litt om fibromyalgi med tanke på ren mat, mye protein, lite sukker og så videre. Plutselig finner jeg en artikkel som forteller at det er utformet en høy-protein-diett for å minske symptomer av fibromyalgi;

I følge University of Maryland er personer med FM anbefalt å unngå bearbeidet mat, mat med melkeprodukter, hvitt sukker, mel, soya, mais og hvete. I tillegg transfettsyrer, koffein, alkohol, rødt kjøtt, kullsyre og sjokolade. Det eneste jeg har spist av dette disse dagene er én porsjon cottage cheese, en kopp kaffe, vann med kullsyre og rødt kjøtt. Alt annet har vært unngått. I dag derimot, drakk jeg kaffe, sukkerfri brus og spiste et par rundstykker. Nå verker jeg i leddene. Det rareste er at jeg kom fram til konklusjonen allerede før jeg fant denne artikkelen som på mange måter bekreftet det. 



... Ingen kommentarer

Tacokrydder

Som det har blitt nevnt mange ganger før, inneholder tacokrydderet du får kjøpt i butikken en del sukker. Å lage eget krydder er absolutt ikke noe vanskelig. Du trenger bare hvitløkskrydder, pepper, cumin, chilikrydder, oregano, salt, paprikapulver og tørket chili! Enkelt og absolutt like godt!



2 kommentarer

Biff og grønnsaker

 

  • 250 gram biffkjøtt
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 rødløk
  • Stangselleri
  • Grillkrydder, hvitløkskrydder, salt og pepper

 

Masse proteiner og lite karbohydrat og fett. Ikke minst fantastisk godt! 



4 kommentarer

Sitronglasur


Passer til cupcakes, pannekaker, vafler, og de var veldig gode på skillingsbollene jeg lagde i går! 

 

Her brukte jeg:

  • 2-3 ss philadelphia light
  • Noen dråper sitronessens
  • Et par ss sukrinmelis 


... Ingen kommentarer

Sorbet med kokos, blåbær og sitron

  • 1 boks kokosmelk (lett)
  • 2 dl frosne blåbær
  • Saften fra en sitron
  • Ca 1 dl sukrinmelis


Blendes med en stavmikser og helles i en brødform. Sett i fryseren, og rør ca hver andre time. Sorbeten kan godt tines litt før man lager kuler.

Kaloriinnhold: Ca 250 i hele formen.  



3 kommentarer

Proteinrike skillingsboller


Kanelboller, kanel i svingene, kanelsnurrer, kjært barn har mange navn.  

  • 2 dl mandelmel
  • 2 dl hvetemel (+1/2 dl til utbaking)
  • 1 tsk kardemomme
  • Sukrinmelis
  • Kanel
  • 1/2 spiseskje soft flora lett
  • 1 scoop bakeprotein
  • 1 scoop proteinpannekake (fra PF)
  • 2 tsk bakepulver
  • 1-2 dl skummet melk (til riktig konsistens) 


Bland sammen mandelmel, hvetemel (untatt det som er til utbakingen), sukrinmelis etter ønske, kardemomme, bakeprotein, pannekakemix og bakepulver. Tilsett melk til det er en "bolledeig". Kjevl ut med melet, til det er som en pizzabunn. Smør på med soft flora, kanel og sukrinmelis, rull sammen til en pølse og kutt opp i stykker. Jeg fikk 18 stykker.  Stekes i ovnen på 200 grader til de er gyldne. 

Kaloriinnhold: Ca 1050 kcal i hele deigen og ca 60 kcal per bolle.



... Ingen kommentarer

Tacolasagne med bønner

  • 1 pk karbonadedeig 
  • 1/2 squash 
  • 1 boks hakket tomat med hvitløk og basilikum 
  • 1 boks tomatbønner 
  • 1 pk tacokrydder 
  • Ost til toppen (6 ferdigskjærte skiver i mitt tilfelle) 

 

Skjær opp squash med ostehøvel og legg dem til tørk på tørkepapir. Stek karbonadedeig med tacokrydder, tomat og tomatbønner. La det koke til det meste av væsken er kokt ut. Legg et lag av blandingen i ildfast form, dekk med et lag squash og legg deretter resten av blandingen på toppen. Dekk til med ost og stek på 200 grader i ca 15 min. Til slutt må jeg bare si at den middagen virkelig tok kaka! Det ble både én og to porsjoner for min del!

Kaloriinnhold: Ca 1500 kalorier i hele lasagnen 



... Ingen kommentarer

Vann forbrenner fett!

Visste du at en av de viktigste, og enkleste tingene du kan gjøre for å forbrenne fett er å drikke isvann? Alt for mange drikker for lite vann, noe som gjør at kroppen blir dehydrert og forbrenningen går langsommere. Drikker du derimot vann med isbiter, vil kroppen forbrenne kalorier bare på å varme opp det kalde vannet i kroppen, og hydrerte celler i kroppen jobber raskere og bedre. 

Drikker du et stort glass vann før du spiser vil du også bli mettere mye fortere, og dermed spise færre kalorier.

Et tips for å få i seg nok vann i løpet av dagen er å tegne på klokkeslett på vannflaskene dine. Da vet du hvor mye vann du skal ha drukket innen timen er omme. 

Bildet er lånt herfra



... Ingen kommentarer

Fylt tacopaprika

Til to porsjoner trenger du:

  • 1 pk karbonadedeig
  • 1 pk tacokrydder 
  • 1 tomat 
  • 2 paprika 
  • Guacamole (oppskrift her)
  • Krispsalat, rapidsalat, ruccula
  • Salt, pepper
  • 2 tsk Philadelphia med gressløk 


Stek karbonadedeig med tacokrydder, hul ut paprikaene. Ta en teskje Philadelphia i bunnen av hver paprika. Fyll med karbonadedeig, og stek sammen med en tomat delt i skiver. Salt og pepper over. Serveres med guacamole og salat.



7 kommentarer

Guacamole

Bildet er lånt herfra

  • 1 avocado
  • 2-3 hvitløksfedd
  • Salt
  • Pepper
  • En bit jalapenos


Kutt opp avocado, press hvitløk og jalapenos i en hvitløkspresse, ha i salt og pepper og mos sammen.  



2 kommentarer

Viktigheten av utvalg på kjøkkenet

En fin-fin matpyramide lånt herfra


De gangene jeg går på en smell med usunn mat er når kjøleskapet er tomt. Jeg tyr til det usunne når behovet kommer og jeg ikke har noe raskt og sunt jeg kan spise i stedet. Har jeg sunne og proteinrike kilder som karbonadedeig, kylling, tunfisk, egg, vaniljekesam, proteinpulver, grønnsaker, frukt, nøtter, bær, kokosmelk, skyr, magert pålegg og diverse proteinrike bakeingredienser og kalorifri søtning som sukrin og sukrinmelis har jeg ingen unnskyldninger til å ty til junken. Jeg elsker å komme til et stappfult kjøleskap med masse farger og smaker, og ofte aner jeg ikke hva jeg skal spise, rett og slett fordi det er så mye å velge i mellom. Skal jeg kunne leve sunt, både på gode og onde dager, er det helt essensielt at jeg har mye å velge mellom. Det beste ville jo vært å kunne kaste ut alt som heter brød, is og nugatti fra kjøkkenet, men vi er tross alt to, og det er bare min feil de gangene jeg velger å spise noe som jeg vet ikke gjør meg godt! Så, det er mitt tips for i dag! Masse god og næringsrik mat slik at du kan eksprimentere og lage maten fra bunnen av, og den sunne livsstilen kommer stort sett av seg selv.  



... Ingen kommentarer

Dagens første måltid

Husmannsbrød med tunfisk (tomat og basilikum fra King Oscar), sylteagurk, druer og et glass Styrk.



3 kommentarer

Sunn vanilje-panna cotta med blåbær

Bildet er lånt herfra

Har i det siste fått øynene opp for Panna Cotta, som på italiensk betyr kokt fløte, så vidt jeg har forstått. Likevel fant jeg ut at denne er fullt mulig å gjøre sunn! Panna Cotta er som en melkebasert pudding hvor man kan variere med alle mulige smaker. Jeg ville lage med vanilje. 


Til to porsjoner trenger du:

  • 2 dl ekstra lett melk/skummet melk
  • 2,5 plater med gelantin
  • Sukrin eller sukrinmelis
  • Vaniljestang eller vaniljeessens
  • Frosne blåbær

Legg gelantinplatene i en bolle med kaldt vann, og kok opp melken med vaniljestang/vaniljeessens og ønsket mengde sukrin. Når gelantinplatene er myke, tilsettes de i melken. Rør til gelantinplatene er "borte". Hell over i glass, og vent til det har blitt stivt (som gelé). Server med blåbær.

Kaloriinnhold: Ca 50 kalorier per porsjon.  



6 kommentarer

Wow

Nam!



3 kommentarer

Protein på farta

100g kalkunfilet og pæreskyr. Hele 38 gram protein, og bare 283 kcal :)



... Ingen kommentarer

Currygryte med tunfisk

6 ingredienser:

  • 1 boks tunfisk
  • 1 rødløk
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 boks kokosmelk (200g)
  •  Currykrydder og tikka masala-krydder 

 

Kutt grønnsaker i småbiter, og ha alt i en panne på sterk varme. Varm opp til det begynner å koke. Dette tar bare få minutter. For deg som er lei av tunfisk er denne retten fantastisk! Tunfisksmaken kjennes ikke i det hele tatt, og det eneste du kjenner er deilig curry og kokossmak! 



2 kommentarer

Biff, grønnsaker og soppstuing

 

Kjøpte et svært kjøttstykke på nesten 800 gram i dag, så vi har nok middag til mer enn bare én dag. På to porsjoner brukte vi halve kjøttstykket, og fortsatt er det mer til overs. 

  • Storfekjøtt (skjær bort sener og fett)
  • En boks sjampinjong, for eksempel First Price sine
  • Kikkoman
  • Krispsalat
  • Ekstra lett melk
  • Brokkoli
  • Rosenkål
  • Paprika
  • Grillkrydder, hvitløkskrydder, chillipulver og salt. 


Stek biffen i en varm stekepanne, først på høy varme på begge sider, og deretter på svak varme til den er gjennomstekt eller slik du ønsker. Krydre med hvitløk, salt, grillkrydder og chilipulver. Kutt opp rødløk og stek sammen til slutt. Kutt opp sjampinjong og stek i en panne sammen med en dæsj ekstra lett melk, litt kikkoman og salt. Kok til det har blitt en stuing som ikke lengre er rennende. Server med brokkoli, rosenkål, krispsalat og paprika.  



... Ingen kommentarer

Proteinpannekaker med eple, kanel og sukkerfritt syltetøy

Ble en kjapp og enkel middag i dag. Proteinpannekaker fra Proteinfabrikken med sukkerfritt syltetøy med smak av eple og pære, med epleskiver og kanel på toppen. 
En porsjon pannekaker pluss et eple og syltetøy blir omtrent 350 kcal.  



... Én kommentar

Kyllinggryte med curry og kokosmelk

  • 3 kyllingfileter
  • 2 dl frosne brokkoli
  • 1 rødløk
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 gul paprika
  • Krispsalat
  • Cherrytomater
  • Jasminris
  • Curry-krydder, Tikka Masala-krydder, salt og pepper


Skjær alt i små biter, stek kyllingen i stekepanne før kylling, grønnsaker, krydder og kokosmelk kokes i en gryte. Ha krispsalat, cherrytomat og jasminris på siden. Nydelig og proteinrikt!  



8 kommentarer
Les mer i arkivet » Januar 2015 » Januar 2014 » November 2013




Malin Andrea, sunne matoppskrifter. Jeg har allerede gått ned ca. 25 kg, og publiserer oppskrifter, mattips og ellers ting om kosthold og trening som andre vil ha nytte av. Drømmen er en sunn og godt trent kropp! Snuser også på tanker om utdannelse i ernæringsfysiologi etterhvert.



+ Legg meg til som venn

Søk i bloggen



KATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits