Jenta bak bloggen Middager Lunsj Desserter Snacks & drikke Cupcakes & kaker

Grønnsaker & dipp

Kveldens lørdagsgodt 
Butikken var tom for mager kesam, så kesam original it is! Spicy Holiday dipp og valgfrie grønnsaker. I dag ble det gulrøtter og hodekål, men paprika, kålrot, agurk og selleri er kjempegodt også. Fullt av vitaminer og proteiner! God lørdag til alle! ... Ingen kommentarer

Søtt & Salt

.. Sjokoladegrøt! 
Bursdagsfeiringen er over, og det er på tide å hoppe tilbake på ordentlig mat. Litt over to måneder til sommerkroppen skal på plass. Neida.

Til sjokoladegrøten trenger du:

 • 1 dl havregryn
 • 1 scoop sjokoladeproteinpulver
 • 1 toppet teskje kakaopulver 
 • Kalorifri søtning i ønsket mengde
 • Litt salt

Jeg er avhengig av topping på grøten, og denne gangen ble det litt müsli og salt.

Kcal: I underkant av 300 4 kommentarer

Kalorifri gelé

Dette er ingen ny oppskrift, og det er mange hundre andre som har oppskriften, men jeg må bare ha den med her, rett og slett fordi jeg bruker den så mye! Geléen er så godt som kalorifri, og de eneste få kaloriene som er der er proteiner (fra gelantinen).

Du trenger: 

 • 1 pose gelantinpulver (eventuelt gelantinplater, men jeg synes pulveret er enklest)
 • Fun Light saft i ønsket smak

1 pose gelantinpulver holder til 1 liter med gelé. Bland sammen en liter med saft, styrke bestemmer du selv. For eksempel 8 dl vann og 2 dl saft eller 7 dl vann og 3 dl saft. You get the point. 1 liter væske skal du i alle fall ha. Saftblandingen varmes opp i en kjele og gelantinpulveret helles nedi. Når gelantinpulveret er løst opp heller man geleblandingen i en form. Ferdig!

Det skal sies at det tar noen timer før geléen er spiseklar, men smaken (og kaloriinnholdet) er vel verdt ventingen?   Og forresten; Happy Birthday to me! ... Én kommentar

Ønsker fra eventuelle lesere

Ettersom storebror har bursdag i dag og jeg har bursdag i morgen er det bare havregrøt og frukt som har vært sunt inntak i dag. Sunn sjokoladekake står likevel i ovnen da. 

Det jeg lurte på i mellomtiden er hva dere som er innom bloggen kunne tenkt dere å få oppskrift av? Jeg er nemlig ganske interessert i å kunne lage sunnere versjoner av ting som smaker godt, og tar gjerne i mot forslag. 

Jeg har tenkt litt på marsmallows, gjærbakst, ulike sandwicher, iskrem, gele, taco, sjokolademousse, sorbet, ostekake, brownies. Noen ideer? 3 kommentarer

Havregrøt med bringebærsyltetøy

Grøten som går ned på høykant hver dag klokka halv 8. Som oftest er det bringebær som blir fyllet, noen ganger med kanel i tillegg.

 

 • 1 dl havregryn (kokes med en del vann slik at det blir mye grøt)
 • 1 spiseskje bringebærsyltetøy
   

Kcal: Ca 200 
 2 kommentarer

Stekt ris

I dag ble det middag av diverse rester fra fryseren. Kokte en boil-in-bag rispose sammen med en terning kjøttbuljong, og stekte rester av amerikansk grønnsaksblanding, rester av wokblanding og frosne spinatputer. Fant i tillegg en krydderpose som er ment for nudler som jeg brukte på grønnsakene.

Blandet sammen risen med grønnsakene, og så var middagen egentlig ferdig. Sweet & Sour Sauce'en fra Pantai er kjempegod til wok og ris, men etter å ha tatt bildene gikk det opp for meg at det faktisk ikke var nødvendig i dag. Hadde sausen derfor bare vedsiden av maten i stedet for å blande den inn mens jeg stekte. Det ble kjøttfri middag i dag, men jeg tror dette hadde blitt kjempegodt til kylling!

Til sammen inneholdt hele blandingen (uten Sweet & Sour sausen) rundt 600 kcal, altså ca 300 kcal pr porsjon! ... Én kommentar

Om meg

Malin, 19 år, Ålesund
Etter å ha gått ned pluss/minus 25 kg har jeg mange kreative matoppskrifter på lager. For min del er det kaloritelling som hjelper både for å gå ned i vekt og for å holde vekten, og derfor har jeg kontroll på innholdet i det meste av oppskriftene mine! På bloggen blir det mest oppskrifter, men av og til noen ord om tanker og om trening.

Vektnedgangen begynte jeg med i slutten av 2009. Da hadde jeg kjent på å være overvektig, eller i alle fall mye større enn de andre helt siden barneskolen. Grunnen til at personer går opp i vekt er mange, men jeg har ikke tenkt til å gruble så mye i hvorfor det skjedde akkurat meg. Når det kommer til barn og overvekt mener jeg at det ligger mye mer bak enn bare at "nugatti smaker godt." Fysisk helse gjenspeiler psykisk helse. Når jeg etter ungdomsskolen valgte Helse og Sosialfag lærte jeg etterhvert mye om ernæring og anatomi. Jeg sugde til meg som en svamp, og fikk både gode karakterer i ernæringsfagene i tillegg til at jeg begynte å forstå regnestykket til kroppen. Jeg forsto mye mer av kalorier, karbohydrater og fett, og forsto virkelig ikke hvordan folk klarte å gomle sjokolade samtidig som vi ble undervist i forkalkede årekanaler og hjerteinfarkt. I slutten av 2009, 3-4 måneder etter jeg begynte på videregående skjerpet jeg kostholdet totalt. I begynnelsen tillot jeg meg nesten ikke å spise. Den første måneden gikk jeg ned 6 kg, men hadde ikke spesielt god kontroll på kaloriinntaket, og det sier seg selv at dette ikke er sunt i lengden. Etterhvert klarte jeg 15 kg, deretter 18, så 20. Jeg har gått både opp og ned på veien, jeg har hatt lange uker med både mye mat og lite aktivitet. Styrketreningen har jeg ikke lagt spesielt fokus på før det siste året. Nå er det fullt kjør! Er det noe du lurer på er det bare å legge igjen en kommentar!

Før - Etter

Jeg fant et bilde der jeg var omtrent på det største. 83 kg. Jeg ble sjokkert over hvor stor jeg faktisk var. 

Dette bildet tok jeg i dag. På mitt største var kjolen stram. (Nei, det er ikke samme kjole som den på bildet over)
 


Herfra blir måle å opprettholde en sunn livsstil, trene mye styrke, oppnå synlige magemuskler innen 2012 er omme. Jeg vil stadig sette utfordringer for meg selv, og som det kakemonsteret jeg er blir det mye snadder på veien!

 

 

 

Matbloggtoppen26 kommentarer

Sjokoladekake uten egg, melk og sukker

Jeg har en tendens til å få lyst på sjokolade hele tiden, og fant nettopp ut at jeg ville lage sjokoladekake, uten å verken ha egg eller melk i hus. Sukker har jeg, men unngår helst å bruke det. Det skal sies at kaken ble i gummikonsistens (i alle fall mens den fortsatt er varm), og den smaker egentlig mest som pannekake med sjokoladesmak, men det er absolutt ikke noe jeg takker nei til! Regner med at kaken har blitt kald mens jeg skriver innlegget, så jeg kommer tilbake til konsistensen etterpå.

Få ingredienser var det i alle fall:

 • 1 dl hvetemel
 • 1 scoop skokoladeproteinpulver
 • 1 stor spiseskje kakaopulver
 •  Kalorifri søtning (brukte suketter som jeg løste opp i vann, fordi jeg er tom for sukrin)
 • Litt kaffe for smakens skyld 
   


Bland sammen proteinpulver, kakao og mel, (og eventuelt søtningen med mindre den skal blandes med vann) og tilsett deretter vannet. Smør en kakeform eller brødform (om man bruker kalorifri stekespray vil oppskriften inneholde rundt 100 kcal mindre) og hell oppi røra. Jeg varmet opp ovnen på 200 grader, og tok ut kaka når den så ferdig ut. En ordentlig prøve-seg-fram-kake med andre ord. 
 

Kaka ble faktisk fantastisk god, og jeg har allerede spist havparten. Resten skal kjæresten min få! Konsistensen ble gummiaktig, men på ingen negativ måte. I og med jeg laget så lite røre og stekte kaken i en brødform, ble ikke kaken mer enn 1 cm tykk. Ser for meg at det kan være fantastisk å lage mange slike og bruke det til en kake med mange lag. For å være laget på slump med så få ingredienser kan det vel ikke kalles annet enn en suksess!

Kaloriinnhold: I underkant av 500 kcal. ... Ingen kommentarer

Proteinkakao

Oppskriften gir 1 kopp kakao

 • 1 kopp ekstra lett/skummet melk
 • To skjeer kakaopulver (ren kakao)
 • 1 scoop sjokoladeproteinpulver
 • Kalorifri søtning (Sukrin, Natreen +)

Varm opp melk og søtning i en kjele, og rør inn kakaopulveret. Samtidig tar man litt kald melk og rører inn proteinpulveret i. Når melken og kakaopulveret er varmt heller man det over proteinpulveret. Røres så inn, og kakaoen er ferdig!

1 kopp kakao inneholder i underkant av 250 kcal, derav mye protein.  ... Én kommentar

Proteinrik iskaffe uten melk

 • Pulverkaffe
 • 1 scoop sjokoladeproteinpulver
 • Kalorifri søtning (Natreen, Sukrin)
 • Isbiter
 • Ca 1 spisekje kakaopulver (ren kakao)

I dag tidlig var jeg litt fysen på sjokolade, men var tom for melk. Laget sterk pulverkaffe med kaldt vann, søtet med kalorifri søtning og tok i et par skjeer med kakaopulver og 1 scoop med sjokoladeproteinpulver. Blandet det godt i en shaker med isbiter, og voilá!

Kcal-innhold: Rundt 180 kcal... Ingen kommentarer

Instagram matbilder

... Én kommentar
Les mer i arkivet » Januar 2015 » Januar 2014 » November 2013
Malin Andrea, sunne matoppskrifter. Jeg har allerede gått ned ca. 25 kg, og publiserer oppskrifter, mattips og ellers ting om kosthold og trening som andre vil ha nytte av. Drømmen er en sunn og godt trent kropp! Snuser også på tanker om utdannelse i ernæringsfysiologi etterhvert.+ Legg meg til som venn

Søk i bloggenKATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

 • Albiss.blogg.no
 • hits