Jenta bak bloggen Middager Lunsj Desserter Snacks & drikke Cupcakes & kaker

Sushi for to



Vi var over gjennomsnittet sultne i dag, så da ble det 32 biter på deling. Sunt og nydelig godt!



... Ingen kommentarer

Torsk i chilisaus



  • 2 - 3 torskefileter
  • 1 boks hakkede tomater med basilikum og oregano
  • 2 kokte poteter
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 paprika
  • Fiskekrydder, chilikrydder, hvitløkskrydder, sitronpepper og salt
  • Asparges etter ønske
Skjær opp poteter i tynne skiver og ha i bunnen av en ildfast form sammen med hakket paprika og rødløk. Tøm boksen med hakkede tomater over, og legg deretter fiskefiletene på toppen. Krydre etter ønske. Stek i ovnen på 200 grader til fisken er gjennomstekt og faller lett fra hverandre. Kok asparges i 3-4 minutter og avkjøl i kaldt vann.
Kaloriinnhold: Rundt 200 kcal per porsjon.





3 kommentarer

Mexicansk og vegetariansk

1 paprika
1/2 rødløk
Salsa
Vegetarfarse
Cumin og chilikrydder

- stekes i panna og serveres med guacamole og mager kesam :)



... Ingen kommentarer

Grillet kylling med balsamico



  • 1 kyllingfilet
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 rød paprika
  • Agurk
  • Ruccula
  • Balsamicoeddik


Stek kylling i krydder og olivenolje, kutt opp grønnsaker og server med balsamicoeddik på toppen!  



... Én kommentar

Hjemmelaget proteinrik fullkornspasta


 

 

  • 60 g fullkorns hvetemel (1 dl)
  • 25 g avfettet mandelmel (1/2 dl)
  • 22 g bakepro (1/2 dl)
  • 1 egg
     

Bland alt det tørre og et egg. Kna til det blir en har og fast deig. Dette tar tid. Det kommer til å ligge igjen litt melblanding på kjøkkenbenken. Når deigen er fast og fin pakker du den inn i plastfolie og lar den ligge i kjøleskapet en time. Deretter deles deigen opp i fire (dette gjør det enklere å kna deigdelene myke. Dette er tungt). Kjevle ut en og en deigklump så tynt som du klarer. Skjær i tynne strimler med en kniv. Kokes i saltet vann i 10-15 minutter. Fersk pasta har mer tyggemotstand enn tørr pasta fra butikken. 

Kaloriinnhold: 427 kcal, 43g protein. Deigen gir to porsjoner. 

 246 kcal og 25 gram protein per 100 gram kontra vanlig pasta som har 294 kcal og 11 gram protein per 100 gram.



... Ingen kommentarer

Rask (nesten) hjemmelaget fiskesuppe

  • 1 pose Bergensk fiskesuppe
  • 1/2 rødløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 purreløk
  • 1 laksefilet
  • 1 seifilet
  • Reker
  • Rekekraft (som rekene ligger i)
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl matfløte (gjerne lett)
  • 2 dl lettmelk 


Har hatt lyst på skikkelig fiskesuppe i en evighet! Hadde tenkt å lage den helt fra bunnen av, men valgte å bruke Bergensk fiskesuppe som base. Byttet ut 1 dl av melken som skulle i med matfløte og tilsatte ca en desiliter rekekraft. Kutt opp rødløk, gulrot og purreløk i små biter, og fisken i terninger. Grønnsakene skal i først, deretter seien, og til slutt rekene og laksen. La det småkoke til suppa blir litt tykk. Smak til med salt og pepper.





... Ingen kommentarer

Baconsnurret kyllingfilet med aspages og honning




Til to porsjoner trenger du:

2 kyllingfileter
2 remser bacon
8 asparges

Til salaten:
En håndfull ruccola
1 oransj paprika
1 rødløk
En neve gresskarkjerner
En neve cashewnøtter
To spiseskjeer linser
Noen sukkererter
Honning til å ha over

Snurr en remse bacon rundt hver filet, og legg dem i en ildfast form sammen med aspargesen. Stekes i ovnen på 200 grader (jeg tok dessverre ikke tiden, men man ser når det er ferdig.) Kutt opp paprika og rødløk, og ha sammen med resten. Fordel på fat, og når kyllingen er ferdig legger du denne over sammen med aspargesen, før du tar litt honning over.  



2 kommentarer

Biff og grønnsaker

 

  • 250 gram biffkjøtt
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 rødløk
  • Stangselleri
  • Grillkrydder, hvitløkskrydder, salt og pepper

 

Masse proteiner og lite karbohydrat og fett. Ikke minst fantastisk godt! 



4 kommentarer

Tacolasagne med bønner

  • 1 pk karbonadedeig 
  • 1/2 squash 
  • 1 boks hakket tomat med hvitløk og basilikum 
  • 1 boks tomatbønner 
  • 1 pk tacokrydder 
  • Ost til toppen (6 ferdigskjærte skiver i mitt tilfelle) 

 

Skjær opp squash med ostehøvel og legg dem til tørk på tørkepapir. Stek karbonadedeig med tacokrydder, tomat og tomatbønner. La det koke til det meste av væsken er kokt ut. Legg et lag av blandingen i ildfast form, dekk med et lag squash og legg deretter resten av blandingen på toppen. Dekk til med ost og stek på 200 grader i ca 15 min. Til slutt må jeg bare si at den middagen virkelig tok kaka! Det ble både én og to porsjoner for min del!

Kaloriinnhold: Ca 1500 kalorier i hele lasagnen 



... Ingen kommentarer

Fylt tacopaprika

Til to porsjoner trenger du:

  • 1 pk karbonadedeig
  • 1 pk tacokrydder 
  • 1 tomat 
  • 2 paprika 
  • Guacamole (oppskrift her)
  • Krispsalat, rapidsalat, ruccula
  • Salt, pepper
  • 2 tsk Philadelphia med gressløk 


Stek karbonadedeig med tacokrydder, hul ut paprikaene. Ta en teskje Philadelphia i bunnen av hver paprika. Fyll med karbonadedeig, og stek sammen med en tomat delt i skiver. Salt og pepper over. Serveres med guacamole og salat.



7 kommentarer

Currygryte med tunfisk

6 ingredienser:

  • 1 boks tunfisk
  • 1 rødløk
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 boks kokosmelk (200g)
  •  Currykrydder og tikka masala-krydder 

 

Kutt grønnsaker i småbiter, og ha alt i en panne på sterk varme. Varm opp til det begynner å koke. Dette tar bare få minutter. For deg som er lei av tunfisk er denne retten fantastisk! Tunfisksmaken kjennes ikke i det hele tatt, og det eneste du kjenner er deilig curry og kokossmak! 



2 kommentarer

Biff, grønnsaker og soppstuing

 

Kjøpte et svært kjøttstykke på nesten 800 gram i dag, så vi har nok middag til mer enn bare én dag. På to porsjoner brukte vi halve kjøttstykket, og fortsatt er det mer til overs. 

  • Storfekjøtt (skjær bort sener og fett)
  • En boks sjampinjong, for eksempel First Price sine
  • Kikkoman
  • Krispsalat
  • Ekstra lett melk
  • Brokkoli
  • Rosenkål
  • Paprika
  • Grillkrydder, hvitløkskrydder, chillipulver og salt. 


Stek biffen i en varm stekepanne, først på høy varme på begge sider, og deretter på svak varme til den er gjennomstekt eller slik du ønsker. Krydre med hvitløk, salt, grillkrydder og chilipulver. Kutt opp rødløk og stek sammen til slutt. Kutt opp sjampinjong og stek i en panne sammen med en dæsj ekstra lett melk, litt kikkoman og salt. Kok til det har blitt en stuing som ikke lengre er rennende. Server med brokkoli, rosenkål, krispsalat og paprika.  



... Ingen kommentarer

Kyllinggryte med curry og kokosmelk

  • 3 kyllingfileter
  • 2 dl frosne brokkoli
  • 1 rødløk
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 gul paprika
  • Krispsalat
  • Cherrytomater
  • Jasminris
  • Curry-krydder, Tikka Masala-krydder, salt og pepper


Skjær alt i små biter, stek kyllingen i stekepanne før kylling, grønnsaker, krydder og kokosmelk kokes i en gryte. Ha krispsalat, cherrytomat og jasminris på siden. Nydelig og proteinrikt!  



8 kommentarer

Baconsurret kyllingfilet med gresk salat og tzatziki

Kyllingfilet med bacon og pesto, stekt i ovnen på 200 grader. Gresk salat av ruccula, paprika, rødløk, agurk, cherrytomater, fetaost og oliven. Ferdigkjøpt tzatziki. Yum!!

 

Har forresten lavkarbo fløteis til frysing i fryseren, og lavkarbo pikekyss i komfyren, så jeg regner med at oppskriften på begge kommer ganske snart!



2 kommentarer

Tips om en smaksopplevelse uten like!

Ingen kalorier telt akkurat nå, men jeg må bare tipse om helgetilbudet på Kiwi! Kalkunfilet. Kalkunfilet, sjampinjong og svisker i ovnsform på 180 grader i ca 25 minutter, og kokt brokkoli og rosenkål med sjampinjong og kantarellsaus til! Ellers skal kvelden nytes med film og mørk 70% sjokolade. Tar lørdagen i dag, siden det blir jobb og lang kveld i morgen. God høstferie til alle dere som har det! 



... Ingen kommentarer

Tomatbønnegrateng

  • 1 boks  tomatbønner
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 løk
  • 1 pakke kyllingkjøttdeig
  • 1 paprika
  • Paprikakrydder, chilikrydder og pepper
  • Ost (lettost i mitt tilfelle)
  • (Stavmikser er en fordel. Jeg har akkurat kjøpt en, så nå kverner jeg ALL mat.. Trenger ikke tenner lenger jo..)


Kutt opp løk, hvitløk og paprika, og ha alt i en kjele sammen med hakkede tomater og tomatbønner. Varm opp, lag en fin suppe med stavmikseren, og kok ut en del av vannet til det blir en purékonsistens. Stek kjøttdeig, tøm alt sammen over i en form, og ta ost over. Settes i ovnen på 200 grader til osten er fin og gylden.

Kaloriinnhold: Grovt regnet er hele gratengen 1200 kcal, noe som vil si 300 kcal per porsjon om du deler den i fire.  



2 kommentarer

Chilireker med urter, hvitløk og fetaost



  • 100 gram reker
  • 1 liten løk
  • 1 hel sitronmelisse-plante
  • Fetaost i olje
  • Chilikrydder, hvitløkskrydder, salt og gressløkkrydder


Hakk opp løk, klipp opp sitronmelisse og tøm rekene i en stekepanne. Stek med litt olje fra fetaostglasset, og krydre med chili, hvitløk og gressløk. Serveres med fetaost.

Kaloriinnhold: Her har jeg ikke regnet ut eksakt kaloriinnhold, men 100g reker er ca 80 kcal, og løken inneholder rundt 20 kcal, så det er bruken av fetaost og olje som er dominerende. 100 gram olje inneholder 900 kcal, så det skal ikke mye til før det blir et svært kaloririkt måltid. 



3 kommentarer

Kyllingkebab på trespyd

  • 1 pakke kyllingkjøttdeig
  • 1 krydderpakke med shishkebab-krydder
  • 3 små løk
  • Nektariner
  • Cherrytomater
  • Grillspyd av tre


Bland sammen kyllingkjøttdeig, opphakket løk og kryddermiks. Fukt hendene og pakk deigen rundt grillspyd. Jeg fikk 7 spyd. Sett i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter. Pynt med cherrytomater og nektariner. Sunn og kalorifattig middag. 

Kaloriinnhold: Ca 100 kcal i hvert spyd.

Jeg er forresten tilbake til bloggingen med flytting, internett og ikke minst nytt kjøkken i boks.  Håper jeg ikke har mistet alt for mange lesere etter nesten en måned med bloggpause. Ønsker alle en fin fredag videre!



... Ingen kommentarer

Pasta med tunfisk

  • Oppskrift til 4 porsjoner:
  • 1 pakke hakkede tomater (pappkartong)
  • 1/2 stor boks mais
  • 1 liten boks ananas
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks tunfisk
  • Purreløk
  • Pepper
  • Hvitløkskrydder
  • 200 gram fullkornspasta (50 til hver person)
  • 2 Sjampinjong 


Stek alle ingrediensene (unntatt fullkornspasta) på stekepannen, og krydre med pepper og hvitløk. Stek til mye av væsken er kokt ut. Kok opp fullkornspasta.

For min del spiser jeg alene i dag, så jeg lagde hele gryten, men spiste bare 1/4 og kokte bare opp 50 gram pasta. 

Kaloriinnhold per porsjon: 285 



4 kommentarer

Sushi, California roll

 

Herlig sushi som også er billig! 

2 dl grøtris kokes opp med 3 dl vann før det settes til trekking i 20 min. Samtidig lages sushieddik av 3 ss eddik, 2 ss sukker og 1 ss salt. Varmes litt i mikroen slik at sukkeret løser seg opp. 

Skjær opp avocado agurk og crabsticks i lange remser. 

Pakk inn en bambusmatte i plastfolie, og når risen har stått til trekking i 20 min kan eddiken tilsettes. Legg deretter et lag ris på et nori-ark (tang) og legg de andre ingrediensene langs arket. Rull til en pølse ved hjelp av bambusmatten. Skjær opp til biter. 

Jeg brukte 2 dl grøtris, 1 avocado, en kvart agurk, ca 3 ark med nori-tang og 5 crabsticks.

Kaloriinnhold: Jeg fikk 35 biter california roll, med ca 35 kcal i hver bit.



2 kommentarer

Sunn lørdagspizza

 
Pizzabunn (til én person)

  • 50 gram mandelmel
  • 30 gram hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje matolje
  • 1/2 teskje salt

Fyll:

  • Sukkerfri ketchup
  • Paprika
  • Hamburgerrygg
  • 1 skive ferdigkuttet ost
  • Løk
  • Tomat
  • Oregano, salt og løkkrydder

 

Stekes på 200 grader til osten begynner å bli gyllen. 

Kaloriinnhold: Raskt hoderegnet i underkant av 500 kcal 

Har fått presset inn litt styrketrening i dag også, så jeg har faktisk fått gjort alle planlagte treningsøkter denne uken, selv om noen av øktene har blitt kombinert til én dag. Satser på at det blir slik neste uke også! Nå har jeg akkurat spist ripsfluff, og lørdagsfilmen begynner straks. Ønsker alle en god lørdag! 



4 kommentarer

Nigri sushi

  • 1 dl sushiris eller grøtris, kokes opp med 1,5 dl vann og settes i 20 minutter til trekking
  • 6 skiver laks (rundt 10 gram hver)
  • Suhsieddik (eller 3 ss vanlig eddik, 2 ss sukker eller sukrin, 1 ss salt)
  • Soyasaus


Lag 6 klumper av risen (det blir kanskje litt til overs) og legg en skive med laks over.  

Kaloriinnhold: Ca 500 på 6 biter, 83 per bit.



... Ingen kommentarer

Kyllingtips



En ting jeg virkelig har fått dilla på er Maggi Juicy Chicken. Kyllingen stekes i stekepose med krydder, og kjøttet blir kjempesaftig. Spiser dette ofte til middag, og gårsdgen var intet unntak. I og med at vi stekte 1,2 kg kylling har jeg kylling i noen dager til matpakker også! Putt kyllingen i bokser og lag salater, så holder den seg saftig. Kommer nok til å prøve ut kylling i stekepose med hjemmelaget krydderblanding også. Da kommer selvfølgelig oppskriften ut! 



4 kommentarer

Tacogryte med tunfisk



  • 2 bokser tunfisk i vann
  • Tacokrydder
  • 1 boks mais
  • 1 kartong hakkede tomater 
  • 1 liten løk
  • Hodekål


Stek tunfisk og tacokrydder før du tilsetter tomatene, løken og maisen i stekepanna. Stek alt til en del væske er kokt ut, og server med hodekål på siden. Ananas er også veldig godt til denne retten. Alle grønnsaker kan brukes, men tenk på hvilke grønnsaker som egner seg best som ferske og ikke varmetilberedt.

Kaloriinnhold: 500 i hele gryta, så 250 pr porsjon. 



3 kommentarer

Ytrefilet med soppsaus, surkål og grønnsaker



Dagens nydelige midadag, som faktisk er mer kalorifatting enn du skulle tro! 150 gram ytrefilet av storfe, 1 dl Kantarell og Sjampinjongsaus (jepp, mye saus), surkål, kokt brokkoli og rosenkål. 

Kaloriinnhold: Omtrent 350 kalorier. 



2 kommentarer

Couscous med grønnsaker og kjøttdeig



  • 2 dl couscousgryn
  • 2 dl vann
  • En teskje salt
  • 1 spiseskje olje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks vannkastanjer
  • 2 gulrøtter
  • Noen "trær" brokkoli
  • 2 store blader hodekål
  • 400g kjøttdeig 
  • Paprikakrydder
  • Chilikrydder


Kok opp 2 dl vann med en teskje salt og en spiseskje olje. Når vannet er kokt opp tar man kjelen fra plata og blander inn cousgrynene. La det svelle med lokket på i ca 5 min. Samtidig stekes kjøttdeigen med salt, chilipulver og paprikakrydder. Når kjøttdeigen er ferdigstekt kan vannkastanjene og de hermetiske tomatene stekes litt til slutt. 

Gulrøtter, brokkoli og hodekål kokes, og når  alt er ferdig blandes couscousgryn, kjøttdeig, tomater, vannkastanjer og de ferdigkokte grønnsakene sammen i en stor bolle. Dette er nok til fire porsjoner. 

Kaloriinnhold:  Ca 1500 kalorier i hele oppskriften, så rundt 375 kalorier per porsjon. 



8 kommentarer

Stekt ris

I dag ble det middag av diverse rester fra fryseren. Kokte en boil-in-bag rispose sammen med en terning kjøttbuljong, og stekte rester av amerikansk grønnsaksblanding, rester av wokblanding og frosne spinatputer. Fant i tillegg en krydderpose som er ment for nudler som jeg brukte på grønnsakene.

Blandet sammen risen med grønnsakene, og så var middagen egentlig ferdig. Sweet & Sour Sauce'en fra Pantai er kjempegod til wok og ris, men etter å ha tatt bildene gikk det opp for meg at det faktisk ikke var nødvendig i dag. Hadde sausen derfor bare vedsiden av maten i stedet for å blande den inn mens jeg stekte. 



Det ble kjøttfri middag i dag, men jeg tror dette hadde blitt kjempegodt til kylling!

Til sammen inneholdt hele blandingen (uten Sweet & Sour sausen) rundt 600 kcal, altså ca 300 kcal pr porsjon! 



... Én kommentar
Les mer i arkivet » Januar 2015 » Januar 2014 » November 2013




Malin Andrea, sunne matoppskrifter. Jeg har allerede gått ned ca. 25 kg, og publiserer oppskrifter, mattips og ellers ting om kosthold og trening som andre vil ha nytte av. Drømmen er en sunn og godt trent kropp! Snuser også på tanker om utdannelse i ernæringsfysiologi etterhvert.



+ Legg meg til som venn

Søk i bloggen



KATEGORIER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits